Mobilen som digger bråk
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Mobilen som digger bråk

Kyocera har byttet ut høyttaleren med en vibrator.

Amobil.no/Barcelona: Denne mobiltelefonen er litt annerledes enn mobiltelefoner flest. Den er nemlig laget for deg som jobber i særdeles støyende omgivelser, og sørger for at du hører samtalepartneren klokkeklart selv med hørselsvern på.

Barsking

Kyocera Torch skal tåle en trøkk.
Kyocera Torch skal tåle en trøkk.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Telefonen er en Android smartmobil, og fungerer som smartmobiler flest. Men i tillegg er den sikret mot støt, støv og vann, og fungerer selv i ekstremt støyende omgivelser. Telefonen heter Kyocera Torque, og kommer med Android 4.0.

Telefonen har en PTT-funksjon (Push to talk) som enn så lenge ikke er støttet av nyere Android-versjoner. Brukergrensesnittet er også et rent Android-grensesnitt slik du vil huske det fra Jelly Bean.

Smal målgruppe

Kyocera Torque er ikke ny, men enn så lenge har den ikke nådd det norske markedet. Når den kommer kunne produsenten ikke si noe om, men noen bestselger vil det garantert ikke bli. Til det er spesifikasjonene litt for enkle, og målgruppen for liten.

Telefonen mangler den tradisjonelle høyttaleren, hvilket betyr at du ikke hører ett pip før du klemmer aparatet mot øret, et hørselsvern eller en noe annet som kan bringe vibrasjonen fra telefonen inn i hodet ditt. Hele skjermen vibrerer, så du er ikke avhengig av å finne den rette posisjonen på telefonen for å høre.

Det fungerer

Slik foregår lydtransporten.
Slik foregår lydtransporten.

Vi fikk prøve løsningen i støyende messemiljø på Mobile World Congress, og forsøkte både med og uten hørselsvern. Lyden viste seg å være ren og klar, om enn med litt mindre fylde i de lavere frekvensområdene. Men det virker selv i ekstrem støy, og for de som trenger en slik telefon er det selvsagt det viktigste.

Les også: Vi kårer den beste uværsmobilen

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen