Mobile me erstatter .Mac

Mobile me erstatter .Mac

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny internettjeneste fra Apple er lansert og skal erstatte den nåværende mail- og synkroniseringstjeneste .Mac (dot mac). Dette ble lansert under WWDC (World wide developers conference) i San Francisco mandag kveld, hvor også den etterlengtede Iphone 3G ble lansert og gjort klar for Norge.

Med Mobile me får du push e-post, push kontakter og push kalender – noe som i praksis betyr at har du en ulest e-postmelding på Mac-en din så har du også det på din Mobile me-konto på nettet og evnentuelt på din PC, din Iphone og din Ipod touch. Push sjekker også etter oppdateringer for deg kontinuerlig.

Hele push-systemet skal altså gjøre det lettere å organisere avtaler, kontakter og mail og endringene gjøres alle steder du har satt opp tjenesten på.


Skjermbilde av den nettbaserte mailtjenesten i Mobile me.
Skjermbilde av den nettbaserte mailtjenesten i Mobile me.

På nett fungerer også tjenester som mail, kalender og kontaktliste stort sett akkurat som de samme skrivebordsapplikasjonene, noe som gjør det spesielt enkelt for Mac-brukere å ta i bruk Mobile me.

Før du nå skal arrestere undertegnede på at dette er gammelt nytt i form av Exchange, så fronter Apple sin nye tjeneste som "Exchange for the rest of us" og slenger på at det ser vitterlig mye penere ut enn konkurrerende tjenester. Det er altså privatbruker som er primærmottaker for Mobile me uten at nødvendigvis teknologien i seg selv er banebrytende.

Nettdelen av tjenesten, den som dytter ut de siste oppdateringene til de enhetene du har satt opp Mobile me på, har en lagringsplass på 20 GB. Denne delen blir også referert til som "the cloud", altså skyen som også går igjen i logoen.

Pris og tilgjengelighet

Mobile me skal være tilgjengelig fra midten av juli og koste 690 koner for et år. 1040 kroner for familielisens. Har du allerede .Mac blir du automatisk oppgradert til Mobile me, men du kan beholde din @mac.com-adresse. Nye brukere får altså brukernavn@me.com.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen