Mobile kart skyter fart

Undersøkelsen, som er gjort av analysefirmaet Comscore, viser at det er en mye høyere økning i bruk av kart på mobilen, sammenlignet med karttjenester på internett. Grunnen til dette er at det i dag finnes en rekke mobile enheter med innebygget GPS eller støtte for andre karttjenester.
 
I USA har først og fremst Iphone bidratt til økningen, mens i Europa er det Nokias N95- og N70 som er mest brukt til å finne veien.
 
Kraftig økning siden i fjor
I undersøkelsen kommer det fram at over tre prosent av europeiske mobilbrukere benytter seg av GPS og karttjenester, og i USA er tallet nærmere åtte prosent.
 
Det betyr ifølge Comscore at vekstraten for bruk av kart på mobilen i Europa og i USA har vært på henholdsvis 49- og 82 prosent, sammenlignet med tall fra i fjor.
 
Mobilen som personlig navigasjonsenhet
Mobilanalytiker i Comscore Mark Donovan sier i en pressemelding at det ikke overrasker ham at mobiltelefonen har blitt en populær navigasjonsenhet.
 
- Å bruke mobiltelefonen som en personlig navigasjonsenhet er jo helt logisk, sier Donovan
 
- Med tilstrømningen av nye enheter, slik som Iphone med GPS på markedet, Nokias oppkjøp av Navteq, og den voksende populariteten for navigasjonsprogrammer som kan lastes ned, så trenger du ikke et kart for å se hvor dette tar veien, avslutter han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen