Mobile kameralinser

Det nederlandske selskapet Synthem hadde med seg fire forskjellige mobilkameralinser til CeBIT-messen i Hannover. Vi fikk teste linsene, og aldri har vår 2 megapikselmobil tatt bedre bilder.

Enkelt
Linsene festes til mobiltelefonens linse via en syltynn magnetring. Ringen festes til mobiltelefonen og får selv plass under linsebeskytteren på vår Nokia N70.

Deretter velger du mellom en 4,0 x makrolinse, 0,5 x vidvinkel linse, 0,42 x supervidvinkel linse eller en 2 x telelinse, og fester den enkelt og magnetisk til ringen på telefonen.

For liten
Vi prøvde både makrolinsen og telelinsen som begge gir god zoom-effekt, og begge vidvinkellinsene ga oss et helt annet overblikk over rommet vi ville ta bilde av, enn det mobilkameraet klarte på egen hånd.

Det eneste som trekker litt ned er at ringen til å feste kameraet i, dessverre var litt liten i diameter, slik at vi på vår Nokia N70 så konturer av ringen når vi satt på de forskjellige linsene. På andre telefoner, hadde vi ikke dette problemet, og representanter for selskapet sier til Mobilen.no at nye linser spesielt tilpasset Nokias mobiltelefoner er på vei.

Vi har sett eksempler på slike linser tidligere, men ettersom de selvprøvde linsene kan tenkes å komme til Norge, synes vi de var verdt en ekstra titt. Og vi er overbevist om at hvis de kommer, er det flere enn oss som blir fornøyde.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen