Mobile Intel Pentium 4 med HyperThreading

Det er altså ikke Pentium 4-M prosessoren det er snakk om her, men heller de nye Mobile Pentium 4 prosessorene fra Intel. Forskjellen mellom disse prosessorene er at Pentium 4-M opererer på 1.3V når maskinen går på strøm og 1.2V når maskinen går på batteri. Pentium 4-M kan gå ned til 1.2GHz når Intels SpeedStep teknologi trer inn. Det kan ikke Mobile Pentium 4. Mobile Pentium 4 kan gå ned til ”kun” 1.6GHz og sistnevnte operer på 1.525V når maskinen går på strøm og 1.2V når maskinen går på batteri. Effektforbruket på en Pentium 4-M prosessorer er på rundt 35W mens på Mobile Pentium 4 er det 70W. For spesielt interesserte kan vi nevne at en Pentium –M prosessor på 1.5GHz har en effektforbruk på 25W.

Uansett, følgende prosessorer har fått støtte for HT; 2.66GHz, 2.8GHz, 3.0GHz og 3.2GHz. For nærmere detaljer om pris, se vår prosessorprisguide.

Hva er HyperThreading?

HyperThreading vil i korte trekk si at en og samme prosessor kan jobbe på to separate tråder samtidig. Noe som skal føre til god ytelse under de fleste applikasjoner. I disse dager har vi en maskin med HyperThreading på testbenken. Vi vil ikke røpe noen resultater her, men vi vil si at maskinen er særdeles hurtig sånn responsmessig i motsetning til andre maskiner uten denne teknologien. Vi håper å ha en test klart i løpet av neste uke.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen