"Mobile" dobbelkjerner fra Intel og AMD

Både AMD og Intel kommer til å introdusere dobbelkjerneprosessorer for bærbare datamaskiner. Tidsperspektivet for lansering ligger trolig rundt årsskiftet 2005/2006.

Intels første "mobile" dobbelkjerne går under navnet "Yonah". Prosessoren vil bli annonsert både med én og to kjerner - samt være en del av "Napa"-plattformen. På samme tidspunkt kommer Intel til å annonsere "Calistoga"-brikkesettet og en WLAN-brikke kjent som "Golan".

AMD har to serier under planlegging som vil innlemmes i Athlon 64- og Turion 64-segmentet. Sistnevnte er designet for ultra-portable systemer.

Fremtiden ser utvilsomt meget spennende ut - spesielt etter at en Intel-talsmann bekreftet ovenfor Techweb at selskapet har 15 dobbelkjerneprosessorer på sitt offisielle veikart.

Rivaliseringen mellom Xeon og Opteron er et av de mest interessante aspektene med dobbelkjerner. Xeon blir først introdusert med doble kjerner i begynnelsen av neste år, noe som gir Opteron en ytterligere sjanse til å etablere seg enda sterkere i markedet. "Paxville" og "Dempsey" er kodenavnene på de første Xeon-dobbelkjerneprosessorene.

Doble kjerner har brakt et friskt pust inn i prosessormarkedet. Foreløpig er det serversegmentet som har den største fordelen, men både Intel og AMD vil etter hvert sørge for at spillmarkedet kommer etter.

(Kilde: Techweb)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen