Mobilbruk i høy hastighet


Situasjonen bar preg av fart og hestekrefter.. (illustrasjonsfoto)

Den noe spesielle arrestasjonen skjedde i Melbourne, og bar preg av dramatikk og høyt spenningsnivå hos politiet, som med blinkende lys og sirener fikk avverget eventuelle farlige situasjoner som kunne oppstått som følge av at føreren av hestetransporten holdt tømmene med en hånd. Gjennomsnittsfarten på kjøretøyet var ca 3,5 kilometer i timen.

Det ble tatt alkoholprøve av den overraskede føreren av hestetransporten på stedet, mens to forferdede turister var passasjerer bak i vognen. Disse fikk dermed et lite inntrykk av hvordan profesjonelt politiarbeid foregår.

I retten ble det lagt vekt på at det var en viktig innkommende samtale, og føreren ikke rakk å ta telefonen før hestespannet stoppet. Dommeren gav føreren medhold etter å ha hørt alle versjoner av saken, og konkluderte med at gammeldagse og tradisjonsrike visualiteter som en hestetransport var viktig for turistnæringen i Melbourne. Føreren ble løslatt med oppfordring til å komme seg opp på kjerra og fortsette arbeidet sitt så fort som mulig.

Tilbakemeldingen til tjenestemennene som arresterte mannen var at de "fremsto som litt latterlige ut" når de kom med en siktelse som denne. Om politiet får innvilget noen støtte for å fortsette det forebyggende arbeidet mot farlig mobilbruk i 3,5 kilometer i timen er nok med andre ord heller tvilsomt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen