Mobilbilder rett på veggen

Mobilbilder rett på veggen

(3GSM Barcelona/Mobilen.no): Det franske selskapet Parrot har i tolv år jobbet med tilbehør til mobiltelefoner. De siste årene har de konsentrert seg om ulike håndfriløsninger til bil, men nå er det et helt nytt produkt som gjelder.

Parrots markedssjef Nicolas Halftermeyer tror bilderammer som kan vise mobilbilder kommer til å bli selskapets bestselger. På Parrots stand under 3GSM var også rammene noe av det som fikk mest oppmerksomhet. 

Nokiakladd
Vi har sett slike rammer tidligere også, blant annet i form av en diger fremviser fra Nokia. Men Nokiaskjermen vi testet holdt ikke mål. Ikke kunne den henges på veggen, og ikke var det mulig å se bildene med mindre du stod rett forran rammen. Nå er det riktig nok noen år siden denne rammen ble lansert, og mye er skjedd siden den gang. 

Det finnes også mer avanserte rammer med trådløst nettverk, nettleser og trykkfølsom skjerm. Men da blir både tykkelse og pris en helt annen.

Knallbilder
Opplevelsen med Parrots Photo Viewer 7”  er langt bedre enn vår opplevelse med Nokiarammen.  Bildet er 7 tommer målt diagonalt. I tillegg kommer en nokså bred ramme som leveres i en rekke forskjellige utførelser.

Oppløsningen er på hele 720x480 punkter, og du kan laste opp 500 bilder til bildeviserens internminne. De 500 bildene er skalert til å passe i rammen. Skaleringen gjør også at bildefilene blir mindre, slik at du ikke fyller rammen med bilder som har høyere oppløsning enn det som kan vises.

Det er enkelt å sende bilder til rammen. Velg å sende bildet ditt via Bluetooth, og mobilen finner automatisk rammen. Trykk send, og bildet dukker opp i rammen. 

Hull i veggen
Den eneste ulempen med rammen er at den trenger strøm. Ledningen er nokså beskjeden, men det hadde vært fint å slippe unna. På Parrots stand er problemet løst ved at det er boret hull i veggen så ledningen kan tres fra baksiden. Det er en øvelse vi ikke er fristet til å gjennomføre hjemme i stua.

Rammen vil koste rundt 1.500 kroner når den kommer i butikk senere i år. Om den kommer til Norge er litt uklart, ettersom Parrot for tiden ikke har noen distributører her i landet.

Les også: Fotoramme for mobilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen