mobilbatteri_08 (Bilde: Andres Balcazar / Istockphoto )

Mobilbatteri forbys på fly

Fra og med i dag bør du være ekstra obs på hvor mange ekstrabatteri du har med deg når du skal til USA. Ifølge en ny lov som trådte i kraft over nyttår kan hver enkelt nemlig ikke ta med løse batteri med Lithium-innhold i bagasjen, med mindre de befinner seg i en mobiltelefon, radio eller annet utstyr.

Reglene gjelder for alle reisende og både bagasje som sjekkes inn og håndbagasje. Dette har mildt sagt skapt furore i landet ettersom mange nettopp har med seg ekstra batteri på reiser skulle det være vanskelig å finne et sted å lade telefonen.

Utveier

Men det finnes heldigvis utveier. I et skriv fra departementet for transport, US D.O.T., er det mulig å ha med seg opptil to ekstra batterier, så lenge disse er pakket inn i plast.

Men det stopper ikke der. Batteriene må ha mindre enn 8 gram lithium for å være godkjent. Dette gjelder for stort sett alle mobilbatteri, og til en viss grad batteri til bærbare datamaskiner. Dersom det er opptil 25 gram lithium i batteriet godkjennes det, men da må den totale vekten av alle ekstrabatteriene tilsammen være under 25 gram.

Brann på fly

Etter alle restriksjonene som er kommet i etterkant av terrorangrepet 11. september 2001 er det nærliggende å tro at dette også er et tiltak for å hindre terrorhandlinger på fly. Ifølge D.O.T. er derimot de nye reglene kommet etter en brann på et fly i Philadelfia i fjor etter at et Lithium-batteri kortsluttet.

(Kilder: Digital Trends, Mobileburn)

Kommentarer (17)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen