Mobilbank tar av om to år

Mobilbank er relativt nytt her til lands, men allerede i fjor sommer hadde slike tjenester blitt populære blant nordmenn. Om du ikke bruker mobilbank i dag, kan det snart være på tide å teste det ut. Ifølge det anerkjente analysebyrået Juniper Research, vil nemlig mer enn 150 millioner verdensborgere være flittige brukere av banktjenester på mobilen innen 2011, ifølge Slashphone.
 
Dette gjelder primært for mobilbrukere i utviklede land i det fjerne Østen, Nord-Amerika og Vest-Europa, men Juniper Research setter visse forutsetninger for at spådommen skal realiseres.
 
Sikkerhet først
Det er tilsynelatende attraktivt for en bank å kunne tilby gode mobilbankløsninger – både for å lokke til seg nye kunder, og for å holde på eksisterende kunder. Flere banker har allerede egne nettbankapplikasjoner til mobilen, noe som muliggjør mer avanserte funksjoner enn bare å sjekke saldo og de siste transaksjonene på konto.
 
Ifølge Juniper Research, må imidlertid sikkerheten når du bruker mobilbank ivaretas på en bedre måte enn i dag, og videreutviklede applikasjoner som gir bedre brukervennlighet må komme på plass. Likevel poengterer de at det avhenger av hvor sikker tjenesten fremstår for brukeren, for hvor raskt banktjenester på mobilen vil øke i popularitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen