Mobilbank for alle

Mobilbank for alle

Sju år etter at de første wap-tjenestene ble lansert av bankene er det klart for å ta et nytt steg mot å realisere visjonene om mobilen som elektronisk lommebok. Telenor har fått samtlige 150 norske banker med på et samarbeid.

Unikt
- Dette er en verdensnyhet. Samarbeidet er helt unikt. Dette er første steg til direkte trekk på mobilen når man handler, sier divisjonsdirektør Berit Kjøll til Dagens Næringsliv.

Mobile banktjenester er i dag mest utviklet i land som Japan og Sør-Korea, men da oftest i samarbeid mellom spesifikke operatører og banker. Både Telenor og banknæringen ønsker en tjeneste som skal være tilgjengelig for alle, uansett hvilken operatør eller bank man er kunde av.

BankID
Norge er allerede blant de verdensledende på nettbank, med 60 prosent av alle banktransaksjoner over internett. Nordmenn er også mer villig til å ta i bruk nye mobiltjenester enn mobilkunder er i de fleste andre europeiske land.

Mobilbanken vil bruke samme elektroniske legitimasjon som nettbankene, BankID. Kundene vil logge seg på mobilbanken med en firesifret PIN-kode. BankID har fungert god på nettbank, hvor den kombineres med andre koder som genereres elektronisk.

Berit Kjøll sier mobilbanktjenestene vil bli lansert i begynnelsen av 2008. Marius Halle, innholdsjef i NetCom, sier til DN at også NetCom vil være med på mobilbankløsningen.

Mobilhandel
Mobilbank vil også bli et viktig steg mot å gjøre mobilen til elektronisk lommebok. Mobilhandel er foreløpig ikke blitt noe større suksess, bortsett fra påfylling av kontantkort.

Flere mobilprodusenter jobber med løsnigner for enklere mobilhandel, blant annet basert på RFID eller Bluetooth.

Men for at dette skal få bred anvendelse må et også gjøres store investeringer i detaljhandelen, hvor betaling med bankkort i dag fungerer greit.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen