Mobilavhengig? Denne kan kanskje hjelpe deg
(Leonhard Hilzensauer)

Mobilavhengig? Denne kan kanskje hjelpe deg

«Substitute Phone» skal redusere mobil-abstinensene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De såkalte stresskubene, eller «fidget cubes» som det heter på engelsk, har blitt en populær måte å avhjelpe stress på ved å la brukere utføre vante fingerbevegelser på lavteknologiske dingser. Nå har det kommet en variant av konseptet som er spesifikt rettet mot mobilbrukere, melder Engadget.

Substitute Phone er navnet på et produkt som er ment å redusere mobilavhengighet. Produktet har form som en mobiltelefon og lar brukere utføre kjente berøringsskjermbevegelser med fingrene – men inneholder ingen maskinvare.

 
  Bilde: Leonhard Hilzensauer

Rad med kuler

Oppfinnelsen, som kommer i flere varianter, har i stedet en rad med små kuler som man stryker fingrene over vertikalt, horisontalt eller diagonalt, omtrent som når man sjekker varslinger på mobilen, låser opp skjermen eller zoomer på bilder.

Designeren Klemens Schillinger skriver på hjemmesiden at det å sjekke mobilen er blitt en så innarbeidet vane for mange mennesker at det er noe man gjerne gjør kun av kjedsomhet. Det nye produktet er ment å la folk få utløp for denne impulsen ved å la brukerne utføre de samme bevegelsene man gjerne utfører hundrevis av ganger på mobilen.

Det dreier seg altså om et slags terapeutisk produkt, i likhet med stresskuber og lignende produkter, men hvorvidt det faktisk fungerer gjenstår å se. Det er uvisst når produktene blir tilgjengelige, men om du er interessert kan du alltids følge med på hjemmesiden for oppdateringer.

Her er en annen snedig oppfinnelse: Disse ørepluggene gir deg søvndyssende lyder »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen