Mobilabonnement for barn?

Det sa barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellom i NRKs forbrukermagasin FBI som onsdag tok opp problematikken rundt nettspill som “Nordic Mafia” og andre spill som betales med mobilen.

Barn helt ned i tiårsalderen logger seg inn på spillet, og fristes til å kjøpe seg høyere status. Og betalingen – den foregår på SMS.

Forbrukerombudet har ifølge NRK fått svært mange henvendelser fra foreldre som har opplevd at barna deres har brukt opptil 10 000 kroner på nettspillet NordicMafia, som har 289 000 registrerte brukere.

Foreldrenes ansvar
Spillet har 15 års aldersgrense, men inntil nylig trengte brukerne bare å svare ja på at de er over 15 år for å få full tilgang.

Allikevel er det foreldrene som må ta ansvar for barnas mobilbruk.

– Foreldrene må kontrollere barna sin mobilbruk. De kan enten kjøpe kontantkort eller abonnement som begrenser bruk pr måned. Det er også mulig å stoppe tilgangen til innholdstjenester dersom dette er et problem i hjemmet, sier kommunikasjonssjef i NetCom Guri Wormdahl til FBI.

Barneabonnement
Barneminister Karita Bekkemellom tror en forbudslinje er upraktisk fordi flere av spilleverandørene er utenlandske og utenfor norsk jurisdiksjon.

I stedet tror hun på andre metoder for å få slutt på praksisen. Regjeringen har alt vedtatt å stanse spilleautomatene for å hindre at flere blir spilleavhengige.

En egen type abonnement for barn er blant løsningene barneministeren vil vurdere. Bekkemellom sier også at teleoperatørene må vise sitt ansvar for å stanse praksisen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen