Mobil Windows brer om seg

Brukere av Windows på mobiltelefonen har med rette kunnet klage på et tregt operativsystem med flere svakheter. Blant annet har dårlig tilpasning til norsk, kort batterilevetid og hyppige anfall av amnesi (hukommelsestap) vært nevnt som negative sider ved Windows på mobilen.

Andre igjen har vært skeptiske til en plattform som i teorien kan gi Microsoft det samme herredømme på mobiltelefoni som de i dag har på PC.

Kvitt barnesykdommene
Med versjon 5.0 er de fleste barnesykdommene borte. Riktig nok er det fremdeles fullt mulig å gå seg vill i menysystemene på de mest avanserte modellene, og er du utålmodig kan enkelte operasjoner by på prøvelser. Men det virker. Minneproblemene er borte, og skal du ha en mobiltelefon som leser e-post er det i dag ingen mobiler som kan gi Windows Mobile for Pocket PC reell konkurranse.

En mobiltelefon med Pocket PC gir deg MSN Messenger i lomma, i tillegg til at den kan synkroniseres med en PC uten at du må være ingeniør for å få det til. Bildene dine, filmklipp, musikk, dokumenter – det meste kan lagres og vises på disse mobiltelefonene. Med økt utbredelse vokser tilbudet av programmer du kan installere, samtidig som prisen faller.

Tredobling
Den største distributøren av Windowsbaserte mobiltelefoner i Norge er Dangaard. Herfra meldes det at salget av Windowsmobiler økte mer enn tre ganger fra tredje til fjerde kvartal i fjor. Da ble det riktig nok presentert to nye modeller i fjerde kvartal.

Og nå øker porteføljen ytterligere. Dangaard er distributør for Qtek, HP, Fujitsu Siemens, BenQ, Samsung, Motorola og Palm. Alle har, eller vil komme med Windows-mobiler.

Outlook i lomma
- Vi ser at også operatørene begynner å få sterkere fokus på Windows-mobiler. Nå skal Outlook inn på mobilen, og operatørene kan tilby løsninger som gir e-post rett i lomma. En sterkere satsing fra Microsoft lokalt vil også gi et løft i riktig retning, sier Øyvind Pedersen i Dangaards datterselskap SmartPhone. Pedersen er trolig den i Norge som har jobbet lengst med Windows-mobiler her i landet.

Microsoft har overtatt domenet Windows Mobile, og vil drifte dette selv. Enkelte tror vi ble presset til å gi fra oss domenet, men det er ikke riktig, sier Pedersen. ”Gamle” windowsmobile.no blir nå til smartmobil.no. – Vi kommer til å drive support på våre produkter, legge ut nedlastinger og drifte forumet. Vi ser på Microsofts innsats som meget hyggelig, fordi det gir økt fokus på produktene. Dessuten gir det markedet informasjon ”right from the horses mouth”, sier Pedersen.

Flere med 3G
Pedersen legger heller ikke skjul på at han ser frem til at det kommer flere Windowsmobiler på markedet. – Før sommeren kommer Qtek med to windowsmobiler med 3G. Den ene er en PDA-mobil (Pocket PC), den andre en smartmobil.

Nøyaktige salgstall er ikke offentlig tilgjengelig, men veksten fortsetter. – Snart kommer Microsoft og en av operatørene med en større kampanje. Dette har vi tro på, sier en optimistisk Pedersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen