Mobil uten noe attåt

Kunne du tenkt deg en telefon uten skjerm, uten nummertaster og uten noe som helst annet enn muligheten til å ringe? Mobiloperatøren Orange satser nå stort på akkurat dette med sin "Compact" som er myntet på de eldste og yngste av oss.

Telefonen produseres av selskapet Mobi-Click i samarbeid med den franske mobilprodusenten Sagem, og er ment som en telefon for eldre og yngre. Disse har kanskje ikke noe stort behov for å ta noen lengre sosiale samtaler, men heller muligheten til å kunne ringe til et bestemt nummer i nødstilfeller. Denne telefonen kan dermed ses som et alternativ til voldsalarmer og andre små personsøkere som mange bruker i hverdagen.

Ideen går ut på at personer som trenger ekstra omsorg skal kunne bevege seg fritt uten bekymringer. Skulle noe skje, er det bare å trykke på en av de tre forhåndsinnstallerte numrene som kobler en opp. For at også svaksynte skal kunne bruke telefonen, har hver av knappene hver sin klare farge, mens telefonens høyttalervolum er spesielt justert for de tunghørte.

Når det kommer til spesifikasjoner, har telefonen som nevnt ikke mye å skryte av. Derimot er batteritid og ladetid prioritert, og telefonen lader seg svært raskt på bare 45 minutter. Da skal den holde ut i 10 dager standby, mens taletiden er på omtrent tre timer.

Man skulle kanskje ikke tro det, men selv også denne telefonen har ekstrautstyr. Her er det ikke snakk om kamera eller Blåtannmodul, men en påsettbar enhet kalt "Click" som kan anvendes som en innbruddsalarm i bilen eller på hytten. Click skal også kunne fungere som en babyalarm. Ved et innbrudd eller ungeskrik vil lydsensoren reagere og sende SMS til din mobiltelefon.

Prisen på den uvanlige telefonen ligger på rundt 99 sveitsiske franc med abonnement, noe som tilsvarer rundt 500 norske kroner. Da får man i tillegg forhåndsinstalert et nødnummer som direktekobler brukeren til ambulanse og politi. Det finnes foreløpig ikke noe lignende tilbud her til lands, men man vet jo aldri hva som venter fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen