Mobil TV-brikke

Vi har skrevet om både fullverdige og halvveisversjoner av bakkenettet bak mobil-TV den siste tiden. Noen endelig avklaring på hvilke løsninger vi får her til lands vet vi ikke. Men uavhengig av hvilken standard Norge velger, må mobiltelefonene utstyres med mottakerutstyr for mobil-TV.

Det amerikanske selskapet Texas Instruments har svaret. De har nemlig utviklet en liten brikke som både gjør det mulig å vise mobil-TV og som samtidig sørger for at mobilen ikke trenger å bli en gigantisk kloss av den grunn.

Fra tre til en
TI har nemlig utviklet en brikke som inneholder alt som trengs for å få inn digitale TV-signaler til mobilen. Dermed har de redusert antallet brikker som skal til for å få inn digital-TV fra tre til en brikke.

Kretsen, som så langt har gått under kodenavnet Hollywood, vil ifølge Teknisk Ukeblad være tilgjengelig i versjoner både for den europeiske DVB-H standarden og den japanske ISDB-T (Integrated Services Digital Broacassting – Terrestrial). Kretsen vil være tilgjengelig for utprøving allerede i år, og klar for masseproduksjon neste år.

Mobilprodusentene vil dermed ha god tid til å gjøre mobilen klar til mobil-TV før det nye digitale bakkenettet kommer på plass.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen