Mobil telefonkiosk

40 drosjer i Sør-Afrika har nå fått installert mobiltelefoner både foran og bak, slik at kundene har muligheten til å ringe mens de er på veien. Initiativtakerne bak prosjektet er selskapet Taxifone, samt Sør-Afrikas største operatør, Vodacom Group. De to selskapene har de siste årene observert at køen foran telefonkiosker ofte er like lang som taxikøen ved siden av.

Det er riktignok ikke første gang man installerer telefoner i drosjer, men tidligere løsninger har vært mye mer tungvinte når det kommer til betaling. Den nye tjenesten, som har fått navnet Shesha, er nemlig basert på samme prinsipp som vanlige kontantkort for mobiltelefoner.

Ved å kjøpe Shesha-startpakken får man et kort som kan plasseres i terminalene i de taxiene som har installert systemet, for så å ringe via GSM-nettet. I motsetning til vanlige telekort kan man kjøpe mer ringetid til Shesha-kortene, slik at man ikke trenger å kaste disse når de går tom for penger. Ringetid får man kjøpt i alt fra kiosker til taxiterminaler.

Hvis man skulle være så uheldig å miste kortet sitt, så kan man ringe inn og få dette sperret. Det resterende beløpet blir så overført til et nytt kort. For å gjøre dette kreves det imidlertid at man oppgir kortnummeret, samt en PIN-kode, noe som skal forhindre misbruk av tjenesten.

Prosjektet er forventet å ekspandere betydelig i løpet av de neste tre årene. Taxifones målsetning er at Shesha skal væer installert i hele 12 000 taxier før slutten av 2008.

(Kilder: The Star, The Mercury)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen