Mobil størst i India

India har blitt verdens raskest voksende telekom-marked. De siste tolv månedene har den raske utbredningen av mobiltelefoner ført til at det nå er flere mobilabonnenter enn fastlinjeabonnenter i landet, skriver den indiske nettavisen Business Standard.

Inntil i fjor ble scenarioet med flere mobiler enn fastlinjer sett på som et storbyfenomen. Men i løpet av andre halvår i fjor, tok mobiltelefonen igjen fasttelefonen i landet. Nå er det 76 millioner mobilbrukere i India, mot 49 millioner fasttelefonbrukere.

I alle landets storbyer er det nå nærmere dobbelt så mange mobiltelefoner som fasttelefoner. I Dehli økte mobilutbredningen med 43 prosent, mens fastlinjer økte med 18 prosent.

Selv om 76 millioner mobilbrukere kan høres mye ut, må det også tas i betraktning at det bor over en milliard mennesker i India. Dermed er mobilpenetrasjonen i landet som helhet bare sju prosent, mens fastlinjepenetrasjonen er minimale 4,5 prosent. I ti av Indias 28 delstater, bruker bare fem prosent av befolkningen mobiltelefon.

Mobiloperatørene i India regner likevel med at mobilbruk vi eksplodere i landlige strøk i løpet av de neste to årene.

(Kilder: Business-Standard.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen