Mobil Opera får turbo

Mobil Opera får turbo

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I disse dager har Opera lansert en videosnutt som viser hvor raskt du kan surfe med den kommende versjonen av Opera Mobile, versjon 9.7. Den nye versjonen har nemlig fått en funksjon kalt turbo, som skal gjøre surfing langt raskere enn du opplever i dag.

I videoen sammenliknes versjon 9.7 med nåværende versjon, samt med en Windows Mobile-telefon med Internet Explorer.

Overlegen

Det er heller liten tvil om hvilken nettleser som er raskest. Mens Opera Mobile 9.7 laster en nettside på drøyt 9 sekunder, bruker den nåværende versjonen av Opera Mobile drøyt et halvt minutt. Internet Explorer taper så det synger, med nesten tre og et halvt minutt.

Grunnen til at nye Opera er såpass mye raskere er at alle nettsidene komprimeres inntil 80 prosent hos Operas tjenere på forhånd før de lastes ned til mobilen. Dette gjør at du må laste ned en mindre datamengde slik at du slipper å vente på at hele siden skal lastes inn på telefonen. Dette er samme metode som Opera Mini benytter.

Foreløpig er ikke Opera Mobile 9.7 tilgjengelig for folk flest. Nettleseren er inntil videre et tilbud til operatører og produsenter. Det betyr at du etter hvert vil kunne kjøpe mobiler med Opera Mobile 9.7 forhåndsinstallert. Det vil også bli mulig å kjøpe nettleseren som frittstående programvare.

Under kan du se videoen til Opera.

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen