Mobil nettbank

I tillegg vil du kunne motta tekstmeldinger med informasjon om blant annet innbetalinger til kontoen din, eller ikke fullt så hyggelige meldinger om at saldoen din er under en viss grense.

Stor interesse
Dagbladet skriver i dag at Sparebanken Hedmark kan bli den første til å lansere en fullverdig mobilbank, men at Storebrand og Skandiabanken vil bli tøffe konkurrenter i kampen om førstemann ut.

Dagbladet har vært i kontakt med Sparebanken Hedmark som forteller om stor interesse for det nye mobilbankkonseptet blant kundene. Denne påstanden støttes av en markedsundersøkelse utført for Storebrand; Her svarer 26 prosent av kundene over 15 år at de etter all sannsynlighet vil benytte seg av mobilbank når tjenesten lanseres.

Sikkert som banken
Sikkerhetsløsningen for mobilbank baserer seg i følge Dagbladet på SSL-kryptering og tonivåpålogging. Dette er de samme løsningene som benyttes i nettbanker, og sikkerheten skal dermed være den samme som ved bruk av nettbank.

- De enkleste tjenestene får du tilgang til med din firesifrede PIN-kode, som saldo og overføring mellom egne konti. Dersom du skal betale regninger eller overføre penger til andre, må du i tillegg ha en kode fra et elektronisk sikkerhetskort eller fra et eget kort med engangskoder, sier Gyri Astland i Sparebanken Hedmark til Dagbladet.

Brukernavnet vil være ditt eget fødselsnummer, og informasjon fra mobilbanken vil ikke lagres i mobilen.

Mobilbanktjenestene vil baseres på WAP 2,0 og dermed støttes av de fleste, nyere mobiler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen