Mobil musikksuksess i Danmark

I samarbeid med flere store musikkselskaper, lanserte TDC i forrige måned gratistjenesten de kaller Play i alle sine abonnementer. Dermed kan kundene laste ned ubegrenset med musikk på mobilen, noe som har ført til en kraftig økning av lovlig musikknedlastning i Danmark.
 
Tall fra den første måneden viser at TDCs musikktjeneste Play har stått for en tredobling av all lovlig nedlastet musikk på mobil.
 
- Det er et fantastisk tall, som til fulle oppfyller våre forventninger til Play. Vi har hele tiden sagt, at Play vil føre til større forbruk av musikk, og det bekrefter tallene for den første måned klart, sier TDCs konsernsjef Jens Alder i en pressemelding.
 
Vil begrense piratkopiering
TDCs konsernsjef mener at veksten innen lovlig musikknedlastning på mobil vil på sikt ha en positiv innflytelse på piratkopiering av musikk.
 
- Vi vet fra de nyeste undersøkelser at størstedelen av piratkopiering består i at man låner og kopierer en cd fra en venn eller en bekjent. Når du med Play har ubegrenset adgang til musikk, er det ikke lenger noen ide i å kopiere en CD. Du har allikevel adgang til all den musikk du ønsker deg, så hvorfor risikere å foreta en ulovlig handling? sier Jens Alder.
 
Nesten to millioner nedlastninger
 
I 2005 ble det lastet ned om lag 800.000 singler og album til mobil per måned i Danmark. Nå er tallet oppe i 1,9 millioner nedlastninger bare for TDCs musikktjeneste.
 
Musikktjenesten gir kundene tilgang på omtrent en million danske og utenlandske singler og album. For eksempel kan man laste ned de nyeste albumene til REM og James Blunt, eller den siste singelen til Madonna og Justin Timberlake. Det danske bandet Danser med Drenge nyter mobilsuksess med albumet Sådan Er Det Bare.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen