Mobil minibank

Norske forbrukere velger bort minibanken til fordel for nettbank, betalingskort og netthandel. Petter Idar Jensen i EDB sier til Aftenposten at han tror mobiltelefonen vil bli en av de viktigste betalingskanalene i fremtiden.

 

Det er allerede mulig å bruke mobiltelefonen som betalingssentral, og konserndirektør i EDB, Petter Idar Jensen, tror dette bare er begynnelsen:

 

- Folk er i ferd med å få øynene opp for de nye måtene å håndtere pengene sine på. I fremtiden vil vi også veksle mellom ulike betalingskanaler. Vi vil bære med oss smarte terminaler å betale med, som for eksempel mobiltelefonen, sier han til avisen.

Han tror det vil komme nye betalingsløsninger på mobilen som vil ligge et sted mellom tradisjonell nettbank og telefonbank.


Nye funksjoner

Tross skiftet i betalingsvaner, tror ikke Jensen minibanken vil forsvinne. Tvert imot tror han minibanken vil få andre funksjoner enn den har i dag.

 

- Blant annet skal man kunne lade kontantkort og sette inn penger, sier Jensen.

I Japan jobber både lokale og nasjonale banker med nettopp nye tjenester for minibankene. I stedet for å bruke tradisjonelle minibankkort til å ta ut penger, kan japanere bruke mobiltelefonen for å tømme kontoen.

Mobiltelefonene blir utstyrt med en liten brikke, slik at den kan kommunisere med minibanken, og med en PIN-kode eller et passord, har du like god tilgang til kontanter, som med det ”gammeldagse” plastkortet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen