Mobil mini-bærbar

T-Mobile er en internasjonal operatør som tilbyr tjenester i en rekke land, men det er kun tyske kunder som foreløpig vil få gleden av det nye flaggskipet, MDA IV.


Men kommer den til Norge?

Made in Taiwan
T-Mobile MDA er en serie av mobil- og håndholdt-hybrider. MDA III er kjent i Norge som Qtek 9090, og den produseres for øvrig av taiwanske HTC. Det er kun ulik programvare og små utseendemessige forskjeller på enhetene. Det samme er tilfelle med MDA IV, det er HTC (High Tech Computer Corp.) som står bak.

MDA III er en funksjonsrik håndholdt enhet, men den kommer raskt til kort ovenfor storebror MDA IV. Listen over teknologi er lang - vi finner trippelbånd, GPRS og UMTS, Wi-Fi og blåtann, noe som skulle dekke de fleste behov. Det som først og fremst skiller MDA IV fra tidligere enheter, er at den støtter 3G, og det blir dermed også den første Windows Mobile-enheten med UMTS.

Med tanke på mulighetene for videotelefoni som 3G tilbyr, har MDA IV fått to kameraer, men flere detaljer om kameraene er foreløpig ikke offentliggjort. Skjermen har VGA-oppløsning, 480 x 640 punkter, ikke langt unna PC-standard. Markedsdirektør i T-Mobile, Martin Knauer kaller da også MDA IV en mini-laptop, med komplett QWERTY-tastatur og et design som en liten bærbar PC. I tillegg er skjermen trykkfølsom, og kan vris så den dekker tastaturet og man får dermed et tradisjonelt pda-design.

En Intel X-scale-prosessor på 520 MHz står for kraften, minnekapasitet er ikke oppgitt og det sammen gjelder prisen, men vi kan forvente godt og vel hva man må gi for en Qtek 9090. T-Mobile sier at MDA IV vil komme i salg i løpet av sommeren. Qtek har for øvrig ikke gått ut med info om de også vil lansere en versjon av hybriden.

Infosync finner du mer om T-Mobile MDA IV, og vil du børste støvet av tysk-kunnskapene, kan du sjekke ut pressemeldingen fra T-Mobile.