Mobil med bredskjerm

Vi skrev nylig om Pantechs nye MP3-modell som kan skilte med rekordstort internminne på 1 GB. I kjølvannet av dette har den koreanske produsenten nå lansert enda en spennende multimediamodell, IM-U100. Produsenten satser på blant annet video, og har utstyrt U100 med en kjempestor TFT-skjerm på hele 2,6 tommer som hovedattraksjon.

U100 er en skyvetelefon med en fremside som domineres av den enorme skjermen, som forøvrig er i bredskjermformat. Mens mobiltelefoner normalt har skjermer i formatet 4:3 har IM-U100 fått en skjerm i formatet 15:9 for en bedre multimediaopplevelse. Telefonen har ellers navigasjonstaster for MP3-spiller, videospiller og kamerafunksjonen på fremsiden. Du trenger altså bare å åpne telefonen hvis du skal bruke den til tradisjonelle mobilfunksjoner som SMS.

U100 har ingen problemer med å la deg bruke telefonens andre funksjoner mens du hører på musikk, siden den støtter flere oppgaver på en gang. Dette er noe vi savner på mange av modellene som kommer på markedet, og det er derfor trivelig å se at flere produsenter begynner å skjønne dette.

Kameraet er heller ikke noe å kimse av, U100 har nemlig som sin søstermodell fått et kamera som kan ta bilder i 2 megapikslers oppløsning. Kameraet kan også skryte av autofokus, og har fått en panoramafunksjon som lar deg utnytte den store, brede skjermen. Telefonen støtter også PictBridge, som betyr at du kan ta utskrifter direkte fra telefonen uten å måtte gå via pc.

Selv om telefonen profileres som en bærbar mediaspiller (Portable Media Player) har ikke Pantech tenkt at du skal lagre videoene på telefonen. Du kan riktig nok utvide minnet ved hjelp av Transflash (microSD), men hovedpoenget at du skal bruke klikkefilm (video on demand). Når det er sagt, skjønner du kanskje at telefonen trenger litt raskere nedlastingshastighet enn det GSM kan by på, og riktig nok er dette nok en CDMA-telefon som foreløpig ikke kan brukes her på oljeberget.

Modellen lanseres først i sitt hjemland, Sør-Korea, til en utsalgspris på ca. 3 700 kroner ($550), men vil også bli solgt i andre land hvor teknologien ligger til rette.

(Kilder: Gizmodo, Akihabara)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen