Mobil legitimasjon

Mobiltelefonen skal kunne fungere som legitimasjon i banker og andre steder der det vanligvis er påkrevd at man viser en eller annen form for identifikasjonspapirer.


Flere banker og mobiloperatører har kommet til enighet om hvilken standard som skal benyttes for e-legitimasjon i mobiltelefoner.

Dette innebærer at telefonen skal kunne brukes for sikker elektronisk identifisering og som elektronisk underskrift til forskjellige tjenester.

For eksempel kan brukeren legge igjen en e-underskrift på et elektronisk dokument i banken for å få utført forskjellige banktjenester. Hvis brukeren blir stoppet i døren på et utested så kan brukeren dokumentere alder kun ved å vise frem mobiltelefonen. E-legitimasjonen skal være knyttet til telefonens sim-kort.

Bak dette initiativet for å skape mobil e-legitimasjon står blant annet eierne av BankID, det vil si den Danske Bank Sverige, Föreningssparbanken, Handelsbanken, Ikanobanken, Länsförsäkringar Bank og Skandiabanken, samt Teliasonera Sverige og Ericsson.

Dette er første gang at banker og mobilselskap har gått sammen for å utvikle denne typen teknologi til mobiltelefoner, dette enda teknologien har vært tilgjengelig i flere år allerede.

Når denne tjenesten blir tilgjengelig for publikum er usikkert. Men det er bare å glede seg til den dagen man slipper å ha med seg legitimasjon når man skal ut av huset. Da trenger man bare å bekymre seg over hva som vil skje hvis mobiltelefonen blir borte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen