Mobil kreftskanner

Brystkreft er den vanligste kreftformen for kvinner. Likevel dropper stadig flere å ta jevnlige mammografiundersøkelser. Den israelske legen Nitzan Yaniv har derfor utviklet en ny teknologi som skal gjøre det enklere for kvinner å undersøke brystene sine for denne lidelsen.

 

Doktor Yanivs nye løsning går ut på at to infrarøde kameraer kobles til en helt vanlig mobil. Det ene kameraet analyserer temperaturforskjeller ulike steder i brystet, mens det andre analyserer oksygenstrømmen. Funnene som gjøres lagres på mobilen gjennom en programvare som også leser av resultatene. Dette er en metode som allerede har vist seg å være effektiv ved diagnostisering av brystkreft.

 

Resultatene av undersøkelsen kan leses av kort tid etter, og skal i følge doktor Yaniv være enkle å forstå. Allikevel anbefales det at kvinnene etter endt undersøkelse sender resultatet til et medisinsk laboratorium for videre analyse. Yaniv sier til den israleske avisen Haaretz at flere laboratorier har sagt ja til å delta i prosjektet.

 

Løsningen venter nÃ¥ pÃ¥ godkjennelse av det amerikanske US Food and Drug Administration.  

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen