Mobil kredittsjekk

Det er selskapet Berlock Information AS som har lansert tjenesten som lar svenske bedrifter kredittsjekke sine landsmenn og bedrifter.

For å kunne bruke tjenesten, krever Berlock Information at du registrerer deg og din bedrift på nettsidene SMS Upplysning.

Kredittinformasjonen sendes på SMS, og inneholder alt fra navn, personnummer og adresse til inntekt, gjeld og eventuelle anmerkninger.

Å finne ut hvor mye en svensk statsborger har i lønn og lån er imidlertid langt fra gratis. For å få kredittopplysninger om en privatperson må du ut med 40 svenske kroner. Å kredittsjekke en bedrift er også langt fra billig, og prisen lyder på 80 svenske kroner per sjekk. I tillegg krever Berlock Information 25 svenske kroner i administreringsavgift.

Hvis du er hyppig bruker av tjenesten har du imidlertid muligheten til å sette inn penger på en ladekonto hos SMS Upplysning.

Den største fordelen for nysskjerrige svensker er kanskje det faktum at de som kredittsjekkes ikke mottar noen som helst informasjon om det. Når du registrerer deg, må du imidlertid love at opplysningene du mottar brukes i forbindelse med næringsvirksomhet.

(Kilde: SMS Upplysning)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen