Mobil kan oppdage kreft

Den israelske legen Nitzan Yaniv har utviklet en ny teknologi som kan gjøre en helt vanlig mobiltelefon om til et diagnoseverktøy som kan oppdage brystkreft og hjertesykdommer. Systemet er basert på infrarøde kameraer som kobles til telefonen sammen med egen programvare.

Det ene infrarøde kameraet analyserer temperaturforskjeller forskjellige steder i brystet, mens det andre analyserer oksygenstrømmen i brystet. Dette er to metoder som har vist seg å være effektive når man skal diagnosere brystkreft.

Doktor Yaniv sier til den israelske avisen Haaretz at en undersøkelse med mobiltelefon kan stille en mye bedre diagnose enn brystsjekken mange kvinner utfører selv. Når kvinnen har gjennomført testen, kan hun nemlig umiddelbart sende resultatet til et medisinsk laboratorium for analyse. Når fagfolk har sett på bildene, kan de avgjøre om brukeren trenger å undersøkes ytterligere.

Metoden kan også være god for kvinner som ikke kan ta jevnlige mammografi-undersøkelser.

Det medisinske senteret Soroka i den israelske byen Beersheva tester om oppfinnelsen også kan brukes til å finne hjerteproblemer på et tidlig stadium. Mobiloperatøren Cellcom jobber nå med å integrere teknologien i vanlige kameratelefoner.

Den nye løsningen er fortsatt under utvikling, og venter på å bli godkjent av det amerikanske US Food and Drug Administration.

(Kilder: news.softpedia.com, pretorianews.co.za, haaretz.com)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen