Mobil i lys lue

Svenske Anders Söderlinds mobiltelefon av merket Sony Ericsson K500i er under ett år gammel. Söderlind har ikke byttet verken batteri eller lader underveis.

 

Sist uke da mobilen lå til lading kom Söderlind hjem og la merke til at mobilen så litt større ut enn den vanligvis gjorde.

 

- Den sÃ¥ liksom varm ut, sier Anders Söderlind til den svenske avisen Expressen.  

 

Brennende batteri

Ikke før hadde han åpnet batterilokket, så hoppet batteriet ut, eksploderte og tok fyr.

 

- Det brant eksplosjonsartet, så ut som en rakettstråle av ild, sier Söderlind og innrømmer at han ble redd.

Heldigvis fikk han ingen skader da batteriet hoppet ut av mobilen, men kameraten Göran Bennbom som var der da batteriet eksploderte sier til Expressen at en slik flamme kunne ha ødelagt både ansikt og hender.

 

For et par år siden kom det rapporter om Nokia-batterier som eksbloderte, og det samme har tidligere også skjedd med bærbare datamaskiner og andre elektroniske apparater med litiumionbatterier, skriver den svenske avisen.

 

 

Kan selvantenne

Feilen kan i følge avisen skyldes fabrikasjonsfeil i laderen, som kanskje har ladet mobilen for mye eller på annet vis ført til en kortslutning.

 

- Da kan energien i batteriet forvandles til varme, og batteriet kan selvantenne, sier forsker MÃ¥rten Behm til Expressen.

 

Sony Ericsson ser alvorlig på hendelsen og vil gjøre en teknisk analyse av både mobiltelefonen og laderen for å prøve å finne feilen.

 

- Om dette stemmer, er det svært alvorlig, sier informasjonssjef i Sony Ericsson Peter Bodor til avisen.

 

- Det er veldig viktig å ikke kjøpe uoriginalt utstyr, for å unngå slike mulige skader, sier Bodor og påpeker at uoriginalt utstyr også kan gå utover garantitiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen