Mobil hjelper legene

Helt siden mobiltelefonen fikk en plass i alles lommer, har sykehus og andre institusjoner med medisinsk utstyr vært påpasselige med å nekte bruk av mobiltelefon. De siste årene har imidlertid trenden snudd, og sykehusene blitt mer tolerante.

En studie blant legepersonell utført av Yale School of Medicine i USA, viser at mobiltelefoner ikke har den negative virkningen på medisinsk utstyr som man lenge har antatt. Tvert i mot gjør mobiltelefonen en god gjerning både for legene og andre ved sykehusene.

Færre misforståelser med mobil
Resultatene viser nemlig at leger som har byttet ut personsøkeren med mobiltelefon jobber mer effektivt og begår færre feil enn leger som fortsatt bruker personsøker. Av de drøyt 4 000 spurte, svarte 45 prosent av de som benyttet personsøker at de opplevde kommunikasjonssvikt og forsinkelser i arbeidet. Blant de sykehusansatte som brukte mobiltelefon, opplevde bare 31 prosent liknende problemer på jobb

Fordelen med å bruke mobiltelefoner er at helsepersonell kan ringe direkte til hverandre, eller sende tekstmeldinger som forklarer hva saken gjelder. Bruker man en personsøker, kan kan kun bruke sifre til å formidle beskjeder, noe som fort kan føre til misforståelser.

Bruker fortsatt personsøker
Selv om stadig flere sykehus tillater bruk av mobiltelefon, er det fortsatt mange som velger å holde seg til den gode gamle personsøkeren:

- Hos oss er det tillatt å bruke mobil, men selvsagt ikke på operasjonsstuer og intensivavdelinger. Legene hos oss bruker fremdeles personsøker i kommunikasjonen, forteller informasjonsrådgiver ved Ullevål Universitetssykehus til Forbruker.no.

(Kilder: Forbruker.no, EurekAlert)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen