Mobil hitsuksess

I løpet av det siste året har musikkspillere nærmest blitt standard hos avanserte mobiltelefoner, og effektene begynner nå å bli synlige for platebransjen.

Den britiske artisten Gnarls Barkley har nå en sang øverst på engelske hitlister. Likevel har han foreløpig ikke solgt en eneste singel i landets platebutikker.

Trenden med å laste musikk rett ned til mobiltelefonen fra internett, blir større for hver dag som går. Det er spesielt enkeltsanger som lastes ned til mobiltelefoner. Er det et helt album som står på ønskelista, foretrekker fortsatt de fleste av oss å ta en tur på platebutikken eller kjøpe albumet digitalt over internett.

Det at stadig flere velger å kjøpe musikk via mobiltelefonen, kan komme til å få store konsekvenser verdens platebutikker og produsenter av musikkspillere. Vi har tidligere skrevet om at Nokia er skråsikre på at både mp3-spilleren og fotokameraet går den sikre død i møte nettopp fordi nåtidens og fremtidens mobiltelefoner vil ha alle disse funksjonene. Du kan lese mer om saken i artikkelen "Mp3-spilleren vil dø ut".

(Kilde: Teknisk Ukeblad)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen