Mobil for romfarere

Mange filmer og TV-serier får enorme mengder trofaste fans, og etter hvert kultstatus. Star Trek-seriene er et godt eksempel på dette fenomenet. De seks seriene og ti filmene har tiltrukket seg store mengder tilhengere verden over.

Det er selvfølgelig også blitt produsert en mengde effekter som figurer, plakater, klær og diverse elektroniske dingser som skal få fansen til å føle seg som ett med karakterene i seriene og filmene.

Nå har Viacom, som har rettighetene til Star Trek-varemerket, og mobilprodusenten Sona Mobile gått sammen om å lage en mobiltelefon inspirert av karakterenes eget kommunikasjonsutstyr.

Hvis du fulgte med på noen av seriene, husker du kanskje de små dingsene som karakterene benyttet for å opprette kontakt med romskipet når de var ute på oppdrag. Disse små dingsene, kalt kommunikatorer, er det som skal være inspirasjonskilden til Star Trek-mobilen.

Kamskjellstelefonen, som har de fulle navnet Star Trek Communicator Phone, skal inneholde ringetoner, temaer, bakgrunner og annet materiale fra Star Trek. I tillegg skal du kunne se små filmklipp og spille Star Trek-spill online.

Til skuffelse for mange Star Trek-fantaster er det nok ikke Star Fleet Command som står bak teknologien i mobiltelefonen. Det er imidlertid Sona Mobiles egen teknologi, kalt Sona Wireless Platform som skal ha æren.

Flere oppgaver samtidig
Denne teknologien lar deg for eksempel se filmklipp i sanntid samtidig som du skriver en tekstmelding eller surfer på internett, uten at det skal gå utover mobiltelefonens ytelse.

Det er ikke første gangen noen har forsøkt å gjenskape Star Trek-karakterenes kommunikasjonsverktøy. For eksempel finnes det en versjon som er basert på blåtannteknologien. Det betyr at du må ha mobiltelefonen enten i lomma eller like i nærheten for å kunne benytte den.

Selv om Star Trek-fenomenet så dagens lys allerede på 60-tallet, har Sandi Isaacs i Viacom gode grunner til at Star Trek-mobilen ikke har dukket opp før nå:

- Teknologien er bedre nå. Med de tidligere generasjoner mobiltelefoner ville vi ikke vært i stand til å gi brukerne en full opplevelse, sier han.

Det er nok ikke bare teknologiens fremskritt som har gjort at Star Trek-mobilen dukker opp akkurat nå. Star Trek-fenomenet feirer 40-årsjubileum neste år, og en mobiltelefon vil nok hjelpe til å øke fanskaren ytterligere.

Selv om Sona Mobile og Viacom ifølge Wired fortsatt finpusser på både design og funksjoner på mobiltelefonen, skal den ifølge Sona Mobile lanseres allerede den 30. september i år. Det er foreløpig uvisst hvor i verden Star Trek Communicator Phone skal lanseres og hva den kommer til å koste.

Hvis du vil holde deg oppdatert på Star Trek Communicator Phone, kan du melde deg inn i Sona Mobiles Star Trek-klubb.

(Kilder: Gizmodo, Wired, Sona Mobile)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen