Mobil for 4-åringer

Det britiske firmaet Teddyfone satser på nye målgrupper når de nå lanserer en telefon for fireåringer. Den blir kanskje ikke noen designklassiker. Telefonen er nemlig utformet som en teddybjørn. Spesielt avansert er den heller ikke. Den har en knapp på hver av labbene som kan brukes til å ringe forhåndsprogrammerte numre, og knapper for å svare og legge på. Den har også kanpper nær ørene, som skal brukes til å varsle om nødsituasjoner.

Høyttaleren er plassert i bamsens snute. Bortsett fra dette er det ingen skjerm eller noe tastatur. Bekymrede foreldre kan i tillegg abonnere på en søketjeneste som kan fortelle dem hvor mobilbjørnen - og dermed også barnet - befinner seg.

Strålebekymring
Produsenten påstår at telefonen er tryggere enn vanlige mobiltelefoner siden SAR-verdiene, eller stråligsverdiene den gir er opp til ti ganger lavere enn på vanlige telefoner. Teddyfones SAR-verdi er 0,16w pr kg, mens de fleste telefoner har en verdi som spenner mellom 0,4 til 0,7 w pr kg. Likevel har forbrukergruppen Powerwatch uttrykt bekymring.

- Å markedsføre et slikt produkt mot barn når det kommer fler og fler beviser for at stråling er skadelig for barn, både på kort og lang sikt, er høyst uansvarlig, sier Alasdair Philips fra Powerwatch. Gruppen har tidligere sagt at barn ikke burde utsettes for stråling, uansett hvor minimal den er. Det har tidligere vært gjennomført studier som kan tyde på at et barns hode absorberer 50-70 prosent mer stråling fra mobiltelefoner enn voksne menneskers hoder gjør.

- Jeg forstår at foreldre er bekymret for stråling, men jeg vil oppfordre dem til gjøre litt research selv, og gjøre opp sin egen mening. Å være foreldre handler om å ta avgjørelser, sier Paul Liesching fra Teddyfone. - Det er ingen bevis for at stråling fra mobiltelefoner er helseskadelig. Min fire år gamle sønn Felix har en Teddyfone og ringer meg annenhver dag med den, sier han.

I fjor slapp selskapet Communic8 en mobiltelefon rettet mot brukere under åtte år, men trakk den fra markedet igjen etter at britiske helsemyndigheter gikk ut og sa at barn under ni år ikke burde bruke mobiltelefoner, og at barn mellom ni og 14 bare burde bruke mobiltelefoner til korte samtaler om det var helt nødvendig, på grunn av strålefaren.

Teddyfone er for øvrig helt gratis, men du må abbonere på et spesielt abonnement i to år. Inkludert er et gratis abonnement på KidsOK, som vi har skrevet om tidligere. Det hele er kun tilgjengelig i Storbritannia

(Kilder: Guardian.co.uk, Telegraph.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen