Mobil Firefox tilgjengelig for Android

Organisasjonen bak Firefox, Mozilla Foundation, annonserte på fredag en tidlig prøveutgave av deres mobile nettleser for telefoner basert på Android 2.0 og Maemo 5. Sistnevnte betyr i praksis Nokia N900.

Som Firefox støtter også Fennec utvidelser, og Firefox Sync. Firefox Sync gjør at nettleseren deler surfehistorie, bokmerker og mye mer mellom maskiner og mobiltelefoner.

Teknologien Electrolysis skal skille nettleserens ressursbruk på visning av sider og på tegning av grensesnitt. Dette skal gjøre brukeropplevelsen bedre. I tillegg skal panorering og aktivt innhold gjøres raskere ved hjelp av noe Mozilla har døpt Layers.

Nettleseren Fennec har vært under utvikling i mer enn to år, og den første prøveversjonen dukket opp i 2009. Nettstedet pcmag.com rapporterer at prøveversjonene så langt ikke har gjort særlig til inntrykk under tester.

Fennec finnes ennå ikke på Android Market. I stedet må man laste den ned fra Mozillas nettsider. Dermed må man aktivere støtte for applikasjoner hentet utenfor Androids eget økosystem for å få lastet ned nettleseren. På Mozillas nettsider finnes også en liste over hvilke telefoner Fennec fungerer med.

Selv om Fennec har vært i utvikling svært lenge dreier det seg altså om en såkalt Alpha-utgave, og det fins dermed ingen garantier for at nettleseren vil virke slik den skal.

Mer om Fennec

(Kilde: pcmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen