Mobil Firefox knuser konkurrentene

Kampen om nettlesermarkedet på PC har vært hard de siste årene. Fra å være totalt eneveldende har Internet Explorer tatt store andeler til utfordrerne i det siste. I det store og hele er det Mozillas Firefox som har tatt opp kampen. Nå tar de grep for å kapre mobilmarkedet også.

Mye raskere
En mobilversjon av Firefox har vært mye omtalt, men det har båret få frukter. Den første mobil prototypen av nettleseren, som går under kodenavnet Fennec, har imidlertid såpass mye å by på at den kanskje kan kapre markedet.

I en test hos Ars Technica har de satt nettleseren til Firefox opp mot nettleseren Microb som brukes i Nokia N810 Internet Tablet. Det viser seg faktisk at Firefox er mye raskere enn Microb på flere områder, og på javascript-ytelse er en nesten seks ganger raskere.

Mye funksjonalitet
For øyeblikket er ikke Firefox ment for vanlig bruk, mye på grunn av at en rekke av funksjonene ikke er ordentlig integrert i brukergrensesnittet. Ars Technica hevder imidlertid at det ligger mange imponerende funksjoner som tyder på at denne nettleseren har et betydelig potensial.

Trykksensitiv skrolling og et adressefelt som lærer seg ditt brukermønster, slik at den foreslår nettsider etter hvert som du skriver inn bokstaver. Litt på samme måte som T9 som brukes til å skrive tekstmeldinger.

Det er ikke kjent når denne første prototypen går over til noe som vanlige mobilbrukere kan benytte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen