Mobil eksploderte – eieren drept

Den kinesiske sveiseren Xiao Jinpeng, døde av skadene han fikk da mobilen hans eksploderte. 

Ifølge politiet i Gansu skal telefonen som eksploderte ha vært merket Motorola, og telefonen skal ha vært om lag et halvt år gammel da den plutselig gikk i luften. En del av telefonen skal ha trengt inn i 22-åringens hjerte. 

Også Motorola skal ha sendt personell til provinsen for å bistå i etterforskningen. 

Piratkopi?
Kinesiske myndigheter ønsker å finne ut om mobilen som eksploderte virkelig var en Motorola, eller om det dreier seg om en kinesisk piratkopi. Tidligere har Nokia vært plaget av batterieksplosjoner som følge av at brukere har benyttet kopibatterier.

Piratkopiering er utbredt i Kina, og de falske produktene er tilsynelatende identiske med de originale kvalitetsproduktene. Det skaper forvirring blant forbrukerne og fører til at produsenten som er blitt kopiert risikerer å få et ufortjent dårlig rykte. 

Merkevarer
Selv melk blir piratkopiert i Kina. Nylig måtte falsk melk fjernes fra butikkhyllene fordi den viste seg å inneholde helseskadelige stoffer. Melken var tappet på kartonger merket Mengnui Milk – et anerkjent kinesisk meieri som blant annet er kjent som sponsor for den amerikanske National Basketball League.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen