Mobil e-post tar av

Mobil e-post tar av

Undersøkelsen bekrefter at nordmenn ligger langt fremme når det gjelder å ta i bruk avanserte tjenester for mobiltelefonen. 

Dette er de viktigste funnene i undersøkelsen:
• 18 prosent opplyser at de allerede kommuniserer med jobben via mobil e-post når de ikke er påkontoret, mot 14 prosent i 2005. Dette er en økning på 28,5 prosent.

• Halvparten (51 prosent) av de ansatte i norsk næringsliv som i dag ikke benytter mobil e-post tror at de kommer til å begynne med dette i løpet av det kommende året, mot 46 prosent i 2005.

• Mens det i fjor var 42 prosent som håndterte fra 26 – 100 ulike e-post i løpet av arbeidsdagen, er dette tallet økt til 56 prosent i årets undersøkelse.

• 67 prosent av dem som har begynt å bruke mobil e-post regner med å utvide bruken av dette i løpet av det nærmeste halvåret.

• 80 prosent i fjor mente det var viktig eller svært viktig å ha tilgang til e-post under hele arbeidsdagen. Dette tallet er økt til hele 88 prosent i år.

• Raskere respons på spørsmål (58 prosent), økt fleksibilitet (62 prosent) og at man ikke trenger å ta med seg en laptop (58 prosent) blir fremhevet som de viktigste fordelene med mobil e-post. Sammenlignet med 2005 er det stadig flere norske arbeidstakere som ser disse fordelene. 

Skal bli enklere
Håkan Blom i Nokia Enterprise Solutions sier til Mobilen.no at Nokia nå vil jobbe for å bygge ned tersklene slik at det blir lettere å lese e-post på mobiltelefonen.

- Vi lager mobiltelefoner som det er lettere å sette opp. I dag er det e-postleser i 88 prosent av alle mobiltelefoner vi selger, men mange er ikke klar over at de har en telefon med denne muligheten, sier Blom. Han tror at mange er redd for at det skal være for vanskelig å ta tjenesten i bruk. – I de nyere mobiltelefonene har vi en egen veiviser som ligger lett synlig. Ved å gå inn på denne kan alle enkelt sette opp e-posten sin, sier Blom.

I veiviseren velger du bare operatør og e-posttilbyder fra en liste, og når du så legger inn brukernavn og passord er tjenesten klar til bruk.

Blom tror mobil e-post er med på å bidra til et klarere skille mellom jobb og privatliv. 

– Men er det ikke omvendt, når du kan få jobb-posten rett i lomma mens du sitter hjemme med familien?
– Mobil e-post gjør det mulig å rydde opp og besvare e-post mens du venter på bussen, sitter i en drosje eller har en pause i et møte. På den måten blir det mindre post å gå igjennom når du kommer hjem. I dag er det mange som kommer hjem fra reise og setter seg på hjemmekontoret for å sjekke e-posten. Med mobil e-post kan oppgaven være gjort før du kommer hjem, sier Blom. 

Optimistisk
Undersøkelsen er den andre som er gjennomført på to år, og sammenlikner vi tallene fra i fjor med årets måling ser vi raskt at det er noe som ikke stemmer. For mens 46 prosent i fjor svarte at de ville ta i bruk mobil e-post innen ett år, så er det fremdeles bare 18 prosent som faktisk bruker det. For ett år siden var tallet 14 prosent.

Nokia velger like vel å se dette som en positiv trend. – Ikke alle som sier de vil begynne å bruke mobil e-post gjør det. Men økningen er like vel på 28,5 prosent, sammenlignet med i fjor. I Sverige har økningen vært på 50 prosent, og det er ingen grunn til å tro at den vil bli dårligere i Norge, sier Blom.

51 prosent sier de tror at de vil ta ibruk mobil e-post det neste året. Det vil i tilfelle gi en økning på nær 300 prosent. – Det er nok mer realistisk å tro at økningen blir på mellom 30 og 50 prosent, sier Blom.

Tøff konkurranse
Nokia har lenge tilbudt løsninger for mobil e-post til bedriftskunder. Tidligere i år kjøpte Nokia selskapet Intellisync, som er nest størst i verden på mobil e-postsynkronisering. Størst er fremdeles Blackberry, som har tyngden av sine 5,5 millioner brukere i USA. Intellisync er størst på kalender og adresseboksynkronisering.

Telenor kjører nå store kampanjer for e-post på mobilen. Mens Telenor i andre land stort sett bruker Seven som underleverandør, så er den norske versjonen basert på Nokias Intellisync, opplyser Blom.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen