Mobil du ruller sammen i lomma

Alternativ tekst mangler

Forskere har utviklet ny teknologi som gjør det mulig å brette sammen elektroniske enheter som for eksempel skjermer, mobiltelefoner eller tastatur. Ifølge forskerne er vi nå ett steg nærmere skjermer, bærbare datamaskiner og mobiltelefoner som du ruller sammen og stapper i lomma.

Det forskerne har utviklet er egentlig metallplater av kobber som kan endre form i mye større grad enn vanlig. Materialet kan rulles sammen helt uten hengsler eller andre mekanismer.

- Hvis du ser for deg at du bøyer en linjal, vil linjalen endre form til et viss punkt og bli belastet så mye at den til slutt knekker. Det vi har gjort er å få belastingen og endringen av formen til å arbeide med hverandre, forklarer Dr Keith Seffen, til BBC News.

I stedet for at belastningen får materialet til å knekke, vil belastningen nå et midtpunkt og tvinge materialet til å endre form.

Ved hjelp av teknologien er det mulig å lage en skjerm som kan rulles eller til og med vris rundt. Forskerne mener at teknologien kan brukes til mye nyttig, og nevner i fleng; Ekektroniske aviser, portabel elektronisk media som for eksempel en sammenrullbar bærbar PC eller en ultraportabel mobiltelefon.

- Strukturen er produsert fra et ark av metall, og er raskt og enkelt å produsere samtidig som den er lett å bære med seg, forteller Dr Seffen.

(Kilder: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen