Mobil drives av AA-batteri

Mobil drives av AA-batteri

Vi har skrevet mye om batteriproblematikken i dagens mobiltelefoner. Funksjonalitet går ofte på bekostning av batterilevetid. Når batteriteknologien da ikke utvikler seg i samme tempo som resten av mobilutviklingen vil det by på store utfordringer.

Den japanske mobiloperatøren Willcom, som ser ut til å spesialisere seg på enkle nødmobiler, har samarbeidet med elektronikkselskapet Sanyo for å utvikle en mobil som tar knekken på noen av disse utfordringene.

Les også:

- Mobilen som kan redde deg
- De 10 beste barnemobilene
- Varsler deg når du går fra mobilen

Ikke så avansert

For denne mobilen drives av ett enkelt AA-batteri, i motsetning til selskapets første konseptmodell. Allikevel har mobilen en samtaletid på hele fem timer, mens standbytiden er på 250 timer. Dette er helt akseptabelt blant dagens mobiltelefoner.

Nå skal det sies at dette ikke er snakk om noe avansert mobilflaggskip. Mobilen har ingen av de funksjonene som vi forventer av en mobil i dag, som skjerm, MP3-spiller eller kamera. Altså er det ingen erstatning for den daglige mobilen.

Den kan imidlertid være perfekt å ha tilgjengelig de gangene batteriet på den vanlige mobilen er utladet. Eventuelt kan den være nyttig for de som kun er ute etter en mobil å ringe med. For muligheten til å putte inn vanlig batterier gir en helt annen fleksibilitet enn det vi er vant til. Beklageligvis fungerer den kun på asiatiske PHS-mobilnettet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen