Mobil døråpner

Det japanske byggfirmaet Mita Home introduserer nøkkelløse låser i sine leiligheter og leilighetskomplekser. For å åpne låste dører trenger du verken nøkler eller en kredittkortliknende nøkkelerstatning, men kun en mobiltelefon og en hemmelig kode. Sesam sesam – så er døren åpen!


Kode

Digitale løsninger for å åpne dører, har vært på markedet i mange år. De fleste benytter enten PIN-koder som må tastes inn på en tallskive eller kortlåser. Mita Home har tatt skrittet videre og valgt å integrere nøkkelfunksjonen i mobilen.

 

dørhåndtak_uten_nøkkelhullKoden vil koble trådløst til en lokal server og tillate trådløs og nøkkelløs åpning og låsing av dører. Kodene er hemmelige, og administreres på samme måte som en kredittkortkode, og skal i teorien gjøre sikkerheten mye bedre enn den er i dag.

 

Ettersom dørene ikke lenger vil komme til å ha nøkkelhull, kan tyver bare glemme å prøve å dirke opp låsen. Beboerne vil måtte slå en forhåndsregistrert kode på mobilen for å få åpnet døren.

 

Universalmobil

Mobilen er i ferd med å bli det eneste universelle hjelpemidlet vi trenger. Utstyrt med kamera, mp3-spiller, avtalebok og nå også nøkkel blir mobilen bare viktigere og viktigere for oss.

 

Vi ville ikke bli forundret om vi om få år kan gå hjemmefra, låse leiligheten med mobilen, starte bilen med den, betale for dagligvarene og logge oss inn på jobben. Turen hjem vil naturligvis gå like smertefritt, og med stasig større og bedre minne og tjenester vil trolig også ettermiddagen kunne reddes.

 

Til tross for at det kan friste å bare måtte passe på én ting, er det neppe sannsynlig at vi her i Norge bytter ut nøklene våre med mobiltelefonen med det første. Gjør vi det får vi håpe PIN-koden er lett å huske, så vi slipper å bli stående ute i kulda å fryse for lenge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen