Mobil-TV rundt hjørnet

Flere større mobilprodusenter, blant dem Nokia, Sony Ericsson og Motorola, gikk nylig inn i en forpliktende avtale som skal gi en felles standard for fremtidens tv-sendinger på mobiltelefonen. Prosjektet vil utarbeides under Open Mobile Alliance, og er ventet å bære frukter allerede til neste år.

Prosjektet kommer som følge av at man i disse tider bygger ut fremtidens mobilnettverk, 3G, i hele Europa. 3G vil bringe høyere hastigheter, og dermed flere muligheter med seg. Fjernsyn på mobilen er en av disse, og OMA mener at akkurat TV absolutt kan bli en ny farsott slik som MMS og kamera har vært den siste tiden.

Målet er å gi forbrukerne en felles standard for mobil-TV slik som man en gang samarbeidet om MMS-standarden. Dette betyr i korte trekk at man i fremtiden kan se på tv-sendinger på telefonen, uten å måtte tenke på forskjellige standarder fra produsent til produsent.

Dette kommer også mediehusene til gode, ettersom de da bare trenger å forholde seg til en standard.

OMA og produsentene våget til og med spå litt om når man eventuelt kan se nyhetene på mobiltelefonen. Mens man allerede holder på å teste ut TV-tjenester i Japan og Sør-Korea, vil Europa mest sannsynlig bli nestemann i det tjenesten lanseres i andre halvdel av 2005.

Inntil den tid finnes det faktisk noen erstatninger. NRK ble verdenskjent tidligere i sommer da de lanserte TV over GPRS. Denne tjenesten er gratis, men man betaler for mengden man laster ned. For å vite mer om hvordan du anvender denne tjenesten, kan du lese 'Se NRK på mobilen'.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen