Mobil-TV pop i Korea

Sør-Korea har lenge vært en pådriver for ny teknologi. Forbrukerne i landet har raskt adoptert bredbånd, mobiltelefoner og nå mobil-TV. Det er omtrent ett år siden det asiatiske landet fikk sine første mobile TV-sendinger via satelitt, noe som har lokket til seg drøyt 400 000 brukere. Også bakkesendt TV har slått an, og på litt over en måned har rundt 18 000 sør-koreanere begynt å titte på disse sendingene.

Både satelitt- og bakkesendt mobil-TV er bygget på en digital kringkastingsmetode som kalles DMB. Denne er basert på DAB-nettet for digital radio, og bakkesendt DMB sendes over det samme sendenettet.

Rundt nyttår startet operatørene LG Telecom og KTF TV-sendinger over bakkesendt DMB. I mars skal den største operatøren i landet, SK Telecom, også tilby samme type mobil-TV til sine abonnenter. Først da ventes det at fenomenet mobil-TV vil eksplodere.

Bakkesendt DMB er for øvrig den samme teknologien NRK tester ut for mobil-TV her hjemme. Denne standarden er forkastet av Nokia, som utelukkende vil satse på sin egne DVB-H-standard. Du kan lese mer om dette i saken "- Nokia er latterlige".

Hvis du vil vite mer om Mobil-TV finner en innføring i de forskjellige teknologiene i artikkelen "Krig om mobil-TV".

(Kilder: Mobil.se, Hankooki.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen