Mobil-TV for 52 kr mnd

En av mulighetene som har åpnet seg med de nye 3G-nettene er at vi skal kunne bruke 3G-telefonene våre som mobile TV-apparater. Allerede i dag tilbyr for eksempel NRK og TV2 sine sendinger i mobilt format.

Ulempen er at dette koster penger - mye penger. Når du streamer TV-sendinger på mobilen, betaler du for hver kB som lastes ned, noe som gir en minuttpris på cirka tre kroner. En halvtimes nyhetssending vil med dagens kostnadsbilde koste deg rundt 90 kroner, noe som selvsagt blir dyrekjøpte minutt og raskt medfører en himmelhøy telefonregning.

Både TV 2 og Telenor innrømmer at prisen i dag er for stiv for folk flest, og de har derfor sammen lansert en ny kampanje som skal lokke flere til å se på fjernssynssendinger på telefonen. For en fast sun på 29 og 52 kroner vil man kunne bruke den som bærbar TV i henholdsvis én og fire uker.

I sommer vil du kunne velge mellom flere typer abonnementer, alt etter hva du ønsker å se. TV 2 tilbyr for eksempel i ett abonnement direktesendte TV-sendinger, full nyhetsdekning og gamle Hotel Cæsar-episoder.

Interesserer du deg mer for fotball, kan du tegne opp et eget abonnement som gir deg sammendrag av alle fotballkamper som spilles i eliteserien, alle målscoringer inkludert. Du får med dette abonnementet også tilgang til alle eliteseriekampene som sendes direkte.

Selv om TV 2 nå er først ute på banen betyr ikke det at NRK vil sitte stille på sidelinjen. Ifølge teknologiansvarlig hos kanalen vil de lansere et lignende fotballabonnement i løpet av sommeren. Krigen om mobilseerne ser altså ut til å være igang for fullt. Nå mangler det bare at TVNorge og TV3 lanserer mobil-TV med gamle Glamour-episoder og eksklusive Mesterliga-kamper.

En annen aktør som har meldt sin interesse for mobil-TV er Idar Vollvik, daglig leder for mobiloperatøren Chess. Ifølge Aftenposten.no har han kjøpt 10% av Norwayline.no, en nettside som tilbyr nettbaserte TV-tjenester.

Chess vil etter hvert bruke dette eierskapet til å tilby sine kunder eksklusive 3G-tjenester, som også inkluderer mobil-TV. Vollevik trekker blant annet frem TV-serien Frasier, som han håper vi skal kunne se i mobil utgave om ikke så altfor lenge.

Mer informasjon om hvordan mobil-TV fungerer og hvordan man stiller inn telefonen for tjeensten finnes på hjemmesidene til Telenor.

Mobilsendingene til TV 2 kan ses ved å besøke tv2.no/mobiltv/ fra mobiltelefonens nettleser, og krever en EDGE eller UMTS-telefon.

(Kilder: TV 2 Nettavisen, Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen