Mobil-TV dreper

Alternativ tekst mangler

Rådet for Større Færdselssikkerhed i Danmark er nå bekymret for at mobil-TV og andre videotjenester på mobiltelefoner og GPS-enheter skal forårsake flere trafikkulykker.

Det finnes i dag, oppsiktsvekkende nok, ingen spesifikk lov mot å se på TV i bilen. Selvsagt vil du bli tiltalt for uaktsom kjøring dersom alvorlige uhell først skulle være ute.

Rådet mener imidlertid at mange folk i dag rett og slett ikke er sivilt lydige nok til å la være å se på TV i bilen dersom det ikke er noen lov mot den farlige aktiviteten, og at det er lett å la seg friste dersom det går en fotballkamp eller lignende.

René la Cour Sell, som er direktør i Rådet for Større Færdselssikkerhed, mener at den eneste måten å få folk til å holde seg på matta på, er å innføre de samme strafferammene som er gjelder for bruk av mobiltelefon uten håndfri i dag.

Hvor mye det vil hjelpe å gjøre det ulovlig å se på TV i bilen er imidlertid uvisst. I dag er det tross alt ikke uvanlig å se bilister som både ringer og leser tekstmeldinger mens de sitter bak rattet – til tross for at det vanker bøter på de som blir tatt.

(Kilder: Mobilsiden.dk, Comon)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen