Mobil-svindler på FINN

Mannen la ut ett eksemplar av den populære walkman-mobilen for salg på finn.no. Deretter ba han interesserte kjøpere om å overføre 150 kroner i porto for forsendelsen.

Forbruker.no har vært i kontakt med Fredrik Arneberg som er en av de uheldige kjøperne:

- Prisen på mobilen lå en tusenlapp under det andre selgere tok for en tilsvarende telefon. Derfor syntes jeg annonsen var ekstra interessant, sier han.

Etter å ha fått tilslag på kjøpet ble Arneberg bedt om å overføre halvparten av kjøpesummen til selgerens konto. Det resterende beløpet skulle først innbetales når han mottok telefonen.

- Jeg synes det var litt drøyt å betale halve telefonen før jeg hadde fått den. Selgeren hadde ikke lagt ut noe informasjon om telefonnummeret sitt, så all kommunikasjon foregikk per e-post. Jeg syntes det var litt rart, men gikk med på å betale portoen, sier han.

Arneberg mottok aldri mobilen, og tenkte ikke på at mannen som hadde svindlet han muligens også hadde rundlurt andre kjøpere. Nå viser det seg imidlertid at over femti personer har overført 150 kroner til svindleren uten å motta varen.

Lensmann i Sogn og Fjordane politidistrikt, Hans Petter Harlem, bekrefter overfor forbruker.no at svindleren nå er pågrepet og siktet for bedrageri.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen