Mobber på nett og mobil

Mobber på nett og mobil

Antallet mobbesaker i Konfliktrådet har ifølge Dagsavisen økt kraftig de siste årene. Økningen på i overkant av 200 tilfeller skyldes i stor grad mer mobbing på Internett og mobiltelefon, skriver avisen.

Selv om det er vanskelig å skille ut hvor mange av mobbesakene som stammer fra Internett og mobilmobbing, er det ifølge Informasjonssjef Gro Jørgensen i Konfliktrådene Norge mobbing på hjemmesider, MSN messenger og på SMS som øker mest.

– Internett- og mobilmobbing står for en stor del av økningen, sier hun til Dagsavisen.

Yngre mobbere
Og det er ikke bare ungdom som benytter seg av mobilen for å mobbe klassekamerater. Tidligere var de fleste involverte i Internett-mobbesaker i ungdomsskolealder, mens utviklingen viser at også yngre barn mobber med tekniske hjelpemidler.

Mens de fleste involvert i sakene som havner i Konfliktrådet er gutter, er det ifølge Konfliktrådet i Oslo og Akershus en særlig høy andel jenter blant SMS- og Internettmobberne.

– Jentene ser ut til å benytte seg av SMS og chattesider, mens guttene oftere bruker egne hjemmesider, sier konfliktrådsleder Tone Skåre til avisen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen