MMS truer Cuba


Trussel mot staten?

Et britisk par på middelhavscruise opplevde nylig at cubanske myndigheter påla dem å legge igjen kameratelefonen på skipet før de gikk i land på Cuba. De fikk istedetfor beskjed om å ta med seg et vanlig digitalt kamera.

Årsaken til den noe spesielle hendelsen er at Cubas myndigheter ikke vil at turistene skal ha muligheten til å ta bilder av såkalte "uheldige hendelser", for så å sende disse til hjemlandet via MMS. Hvilke hendelser regjeringen vil holde skjult for resten av verden er naturlig nok fremdeles uvisst.

Et digitalt kamera er mye mindre diskrèt enn en kameratelefon, og kan i tillegg konfiskeres ved mistanke om upassende bilder på minnekortet. Med en kameratelefon har man tross alt ingen garanti for at landets statshemmeligheter sirkulerer rundt i en MMS-kampanje som kan styrte myndighetene.

Hvor lenge Cuba greier å beskytte seg mot kameratelefonens truende inntog i verdenssamfunnet kan diskuteres, men foreløpig anbefaler vi ingen å vifte med sin nyinnkjøpte Siemens SX1 på cubanerenes mystiske landjord.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen