MMS tar ikke av

Mobiloperatørene håpet på en ny suksess av SMS-dimensjoner da de lanserte MMS for et par år siden. Men suksessen har uteblitt, og nå faller MMS-bruken. Dermed er det ingen grunn til å føle seg utenfor selv om du aldri sender MMS-meldinger med mobiltelefonen din, skal vi tro en undersøkelse Netcom har gjennomført.

Av de spurte som er under 30 år, sender kun fem prosent MMS-meldinger hver dag. Det er en nedgang på seks prosent i forhold til 2004. Samtidig bruker femten prosent av de spurte i samme gruppe mobiltelefonene sine til å knipse bilder eller spille inn filmsnutter.

Til sammenligning bruker 63 prosent av alle de spurte mobiltelefonen til å skrive SMS hver dag. Og det er kvinner som sender mest. Hele 70 prosent av de spurte kvinnene bruker mobiltelefonen sin til SMS, mens 56 prosent av mennene gjør det samme.

Menn snakker mest
Tallene er nærmest motsatt når det kommer til snakking i mobil. 58 prosent av kvinnene snakker i mobilen daglig, mens hele 78 prosent av mennene gjør det.

Undersøkelsen viser for øvrig at 99 prosent av de spurte under 40 år har mobiltelefon. Høyest tetthet er det i Oslo, hvor 99 prosent av de spurte har mobiltelefon. Lavest mobiltetthet er det i Sogn og Fjordane, hvor 86 prosent av de spurte under 40 år har mobiltelefon.

Undersøkelsen viser også at innbyggere i Møre og Romsdal er de ivrigste WAP-brukerne. 12 prosent av de spurte innbyggerne i fylket bruker mobiltelefonen til å holde seg oppdatert på nyheter.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen