MMS mot kriminalitet - igjen

Politivesenet i Malaysia har nemlig hatt et teknologisk prøveprosjekt de siste ukene, der de har utstyrt tjenestemennene med mobiltelefoner som kan motta MMS-meldinger fra mennesker som er utstyrt med kameratelefoner. Den nye måten å varsle politiet har blitt godt mottatt hos folket, og det har tikket inn minst 10 forevigede kriminelle handlinger daglig.

Tjenesten er spesielt gunstig hvis man skal varsle om pågående kriminelle handlinger, som for eksempel omsetning av narkotika på gaten. Et problem som har vært med slike typer kriminalitet er at politiet ofte arresterer den mistenkte, for så å måtte la vedkommende gå på grunn av mangel på beviser. Et blinkskudd av handlingen hadde nok derfor ofte stått høyt på ønskelisten til politivesenet.

Det er også mange som kvier seg for å ringe politiet hvis de er vitne til kriminelle handlinger, av frykt for å bli observert av gjerningsmennene. Nå er det altså mulig å tipse lovens lange arm på en langt mer diskret måte.

Etter den vellykkede testperioden får politiet i Malaysia nå en egen terminal på stasjonen med eget dedikert nummer, som fortløpende formidler MMS-meldingene som tikker inn videre til de vakthavende tjenestemennene.

Om denne tjenesten noen gang kommer til Norge i fremtiden gjenstår å se. Kanskje det en dag tikker inn et bilde av Saddam Hussein på Gardermoen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen