MMS kveles av Facebook
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

MMS kveles av Facebook

– Har lite å stille opp med i dette delesamfunnet, sier Chess.

Markedsdirektør Jarle Alvær i Chess hevder overfor Bergens Tidene at MMS har vært en flopp for mobilselskapene. Mens nordmenn i snitt laster opp 567.000 bilder til Facebook hver eneste dag, sender Chess-kundene bare to MMS per måned. Bildemeldinger er den tjenesten som brukes minst av norske mobilkunder.

– Utgangsprisen på MMS var over fem kroner per melding da tjenesten ble introdusert, og prisen har vært for høy sammenlignet med SMS. Samtidig har Facebook gjort det enda vanskeligere, fordi bilder er noe vi alle gjerne vil dele med flere, som venner, familie og kolleger. MMS har lite å stille opp med i dette delesamfunnet, sier Alvær til avisen.

Les også: Vil dette overta for SMS og MMS?

Ingen gullgruve

I flere år har mobilanalytikere pekt på at operatørene må finne nye inntektskilder. Dette fordi samtaler og SMS har blitt mye billigere for kundene, samtidig som disse tjenestene brukes sjeldnere. For et par år siden mente flere at MMS kunne bli "redningen" for operatørene – en ny tjeneste som ville hente inn tapte inntekter fra SMS og taletrafikk.

MMS fikk en liten oppsving da iPhone kom til Norge i 2008, samtidig som mobilkameraene generelt sett ble mye bedre. Nå har det imidlertid stoppet helt opp, noe både Telenor og NetCom også bekrefter overfor Bergens Tidene. En gjennomsnittlig NetCom-kunde sender kun tre MMS i måneden, men kommunikasjonsrådgiver Anders Bigseth tror likevel at bildemeldinger kan ha en fremtid.

– Det kan tenkes at man bruker MMS for å dele mer personlige bilder som ikke egner seg i det offentlige rom, mens man deler andre bilder på Facebook, sier Bigseth.

Prisen på MMS ligger i dag typisk på mellom 99 øre og 1,99 kroner, men flere operatører har også valgt å bake inn et antall MMS-er i fastprisabonnementene sine. Likevel er det nok datatrafikk på mobilen – blant annet ved opplastning av Facebook- og Instagram-bilder – som vil sørge for at operatørene fortsetter å tjene penger de nærmeste årene.

Les også: – Hvem skal betale for at du surfer så mye på mobilen?

(Kilder: Bergens Tidene)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen